Charakterystyczny, żółty baniaczek często budzi zainteresowanie. Wystarczy wyjść z nim "w miasto" a na pewno spotkasz się z pytaniem "a co to takiego?" :) To, co w firmie Forever najcenniejsze. Aloes. Czysty, stabilizowany miąższ aloesowy, którego jakość została potwierdzona Certyfikatem Międzynarodowej Rady Naukowej do spraw Aloesu.
Certyfikat Międzynarodowej Rady Naukowej do spraw Aloesu |
Aloes ma całe mnóstwo korzystnych dla nas właściwości. Zawiera:
- 12 witamin,
- 20 minerałów,
- 18 aminokwasów.
Codzienna dawka aloesu porządnie odżywi organizm, doda mu siły i energii, a dodatkowo oczyści z toksyn. A to za sprawą oczyszczającego i antyseptycznego działania aloesu. Codzienna porcja aloesu to taka ciegiełka, która wbuduje się tam, gdzie powstały jakieś braki, zaszły niekorzystne zmiany. Ponadto ma działanie alkalizujące, pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową naszego organizmu.
Aloes odbuduje nasz układ pokarmowy, wyreguluje jego pracę, wzmoci odporność, poprawi nasze samopoczucie i stan cery, wyreguluje poziom cukru we krwi, doda energii :)
Litrowe opakowanie zawiera miąższ z 3-5 dojrzałych roślin, dokładnie oczyszczonych ze skórki aloesowej, która zawiera substancje przeczyszczające i alergizujące.
Zarówno miąższ jak i wszystkie pozostałe składniki Aloe Vera Gel są pochodzenia naturalnego.
* SORBITOL – wspomaga absorbowanie witamin i składników mineralnych, uzyskiwany jest ze specjalnie przetworzonej (niemodyfikowanej!) kukurydzy.
* KWAS CYTRYNOWY – zawiera witaminy i składniki mineralne, włącznie z witaminą C, uzyskiwany jest z cytryn i innych owoców cytrusowych. W przemyśle spożywczym powszechnie używany jako przeciwutleniacz, reguluje poziom pH. Niezbędny także przy budowaniu komórek ciała
* KWAS ASKORBINOWY (Witamina C) – przeciwutleniacz pochodzenia roślinnego. Ma działanie przeciwstarzeniowe, niezbędny przy formowaniu komórek kolagenowych, wzmacnia naczynia włosowate, przyspiesza procesy gojenia, wzmacnia odporność.
* BENZOESAN SODU – otrzymywany z kwasu benzoesowego, wytwarzanego głównie z jeżyn oraz innych górskich jagód. Stosowany w ilościach nie przekraczających 6 mg na 100 g produktu (0,006%). Zapobiega rozwojowi bakterii w trakcie używania produktu.
* GUMA KSANTANOWA – uzyskiwana z glonu morskiego – brunatnicy. Składnik naturalnie stabilizujący i zagęszczający.
* TOKOFEROL (Witamina E) – naturalny przeciwutleniacz wytwarzany z zarodków pszenicy, ziarenek ryżu i innych olejów roślinnych. Witamina E jest znana z wielu właściwości leczniczych, ma też działanie odmładzające.
Samo zdrowie, polecam! :)
* wszystkie zdjęcia pochodzą z Grafiki Google
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Obserwujesz? Zostaw coś po sobie :)